Skip to main content

Bouwbegeleiding

RESTAURATIE OF
NIEUWBOUW
Bouwbegeleiding

Bouwbegeleiding
wat houdt dat in?

Voor veel mensen is de stap om een huis te kopen wat gerestaureerd moet worden echt een stap te ver. En daar kan ik me wel wat bij voorstellen. Je krijgt tenslotte te maken met andere regelgeving, de taal kan een probleem zijn en hoe werkt dat eigenlijk met een geomtra? Aan de andere kant heb je de enthousiaste klussers die niet kunnen wachten tot ze zelf aan de slag mogen met hun eigen pand. Maar ook voor deze categorie gelden vaak dezelfde vragen: wat mag er wel of niet zelf gedaan worden tijdens een verbouwing? En is er echt overal een geometra voor nodig? Het antwoord hierop is niet zo gemakkelijk te geven want het is sterk afhankelijk van het betreffende object. En op dat moment komt de consultant weer om de hoek kijken...

Vergunningen

EERST HET PAPIERWERK

Een verbouwing in Italie betekent vaak een hoop bureaucratische rompslomp die we in Nederland niet gewend zijn. Zo is de geometra, een bouwkundig technicus, een onmisbare schakel in het proces. De geometra kent als geen ander de bouwvoorschriften en geeft aan in hoeverre de wensen van de klant realiseerbaar zijn. Hij weet ook precies wat voor soort vergunningen er moeten worden aangevraagd bij de gemeente. Het kan heel goed zijn dat voor zaken waar in Nederland geen vergunning nodig is, dit in Italie toch even anders ligt. Een goed contact tussen geometra en gemeente is van fundamenteel belang.


Voorbereiding

VOORAL VEEL PRATEN...
De bouwbegeleiding in deze fase bestaat uit het tolken tijdens de ontmoetingen van de klant met de geometra, architect en aannemer. Tijdens deze sessies komen alle mogelijke zaken uitgebreid aan bod. Ook wordt er besproken wat er door de klant zelf mag en kan worden gedaan. De geometra brengt de wensen van de klant in kaart, meet het huis op en maakt een gedetailleerde lijst van alle werkzaamheden op basis van het aantal vierkante meters. Deze lijst wordt vertaald en besproken met de klant.

Tijdens de werkzaamheden

VOORAL VEEL blijven PRATEN...

Vaak kan de klant niet regelmatig aanwezig zijn bij de bouwwerkzaamheden. Veel contact gaat per e-mail en via Whatsapp. Extra werkzaamheden worden echter altijd per mail gecommuniceerd en vervolgens met een handtekening geaccordeerd, om misverstanden te voorkomen. De tolk fungeert in dit geval als intermediair. Het pand wordt regelmatig bezocht om persoonlijk de voortgang van de werkzaamheden in de gaten te houden, foto’s te maken en op te sturen. Eventuele zaken die niet kloppen worden gesignaleerd en communiceerd naar alle partijen. Bouwbegeleiding is een extra zekerheid zodat men met een gerust hart een restauratie in Italie kan aangaan.


Verbouwen op 1500 km afstand

Wat als de klant niet regelmatig zelf de vorderingen van de werkzaamheden in de gaten kan houden?

De werkelijke weg naar een huis in Pergola.

Door de bomen is het pand nog maar moeilijk te ontdekken. Maar de plek is fantanstisch...hoe nu verder?

Romantiek of praktisch?

Er zijn omstandigheden dat nieuwbouw echt de enige optie is, maar dat hoeft niet ten koste te gaan van de sfeer
Up
© All rights reserved Mariekeboot.consultig